Darter Danny Noppert uit Joure neemt zijn goede vorm mee naar Europees kampioenschap

Danny Noppert. FOTO PDC

Danny Noppert heeft de smaak te pakken. De darter uit Joure maakte vrijdagavond op het EK in het Oostenrijkse Salzburg korte metten met de Pool Krzysztof Ratajski: 6-2.

Noppert maakte vorige week indruk tijdens de World Grand Prix in Leicester, waar hij pas in de halve finale werd gestuit door Jonny Clayton. De latere winnaar had in de kwartfinale afgerekend met Ratajski. In Salburg stond de Pool als dertiende geplaatst, Noppert als twintigste. Beide darters hadden op het Europees kampioenschap nog nooit de tweede ronde bereikt.

De Jouster onderstreepte in Salzburg opnieuw zijn progressie. Hij moest twee keer gelijk zien te maken en profiteerde in de vijfde leg van een mindere fase van Ratajski. Noppert noteerde de eerste van zijn in totaal vier 180’ers en pakte de eerste breekkans.

Met opnieuw een feilloze worp won hij ook de zesde leg. Terwijl zijn gemiddelde per drie darts over de 100 punten ging, liet Noppert andermaal zien hoe sterk hij momenteel is in zijn finishbeurten. In de zevende leg brak hij de Pool voor de tweede keer en maakte het vervolgens netjes af. Via 121 ging het naar 24 en de eerste pijl op dubbel-12 was direct succesvol: 6-2.

In Salzburg doen 32 darters mee. Noppert treft zaterdag voor een plaats in de kwartfinale de Engelsman Ryan Searle (27ste geplaatst), die verraste door landgenoot en nummer vier van de plaatsingslijst Micheal Smith met 6-5 te verslaan, na een vlotte 3-0 achterstand. Ook Michael van Gerwen is door. Hij versloeg de Kroaat Boris Krcmar eenvoudig met 6-2.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen