Darter Danny Noppert uit Joure laat vier matchdarts onbenut en wordt na tumultueus slot uitgeschakeld

Danny Noppert.

Danny Noppert stond met meer dan anderhalf been in de kwartfinale van de World Grand Prix, maar liet zich alsnog van de wijs brengen door Nathan Aspinall.

De Engelsman won donderdagavond laat in Leicester met 3-2 van de darter uit Joure, tiende van de wereld en daarmee zes plaatsen hoger geklasseerd dan zijn opponent. Die misdroeg zich volgens Noppert in de slotfase van de vijfde en beslissende set, nadat The Freeze vier matchdarts onbenut had gelaten.

Aspinall haalde Noppert uit zijn concentratie toen hij zich ergerde aan gefluit uit de zaal en de Jouster daarin betrok. Noppert reageerde verrast en geagiteerd en wist amper meer een goede score te noteren.

Aspinall profiteerde en benutte - na in legs met 2-0 achter te hebben gestaan - zijn tweede marchdart. Na afloop hadden de spelers het op het podium verbaal met elkaar aan de stok. Noppert wilde hierna niet meer bij de media reageren.

Hij stond comfortabel met 2-0 voor in sets en pakte ook de twee volgende legs die telkens met een dubbel moeten worden geopend. Daarna ging het mis voor Noppert, die vorig jaar in Leicester de laatste vier bereikte.

Aspinall treft vrijdagavond de outsider Martin Lukeman.

Nieuws

menu