Danny Noppert verder op WK, ondanks ‘slechtste wedstrijd ooit’

Danny Noppert heeft zijn eerste partij op het WK darts gewonnen, maar vraag niet hoe. De Jouster wond er in de sfeerloze Londense speelzaal geen doekjes om na zijn zwaarbevochten 3-1 zege op de Zuid-Afrikaanse debutant Cameron Carolissen. ,,Dit was mijn slechtste wedstrijd ooit.’’

De ontmoeting met de voor Noppert onbekende Zuid-Afrikaan (hij bereikte de tweede ronde zonder te spelen, omdat Martijn Kleermaker en diens vervanger vanwege corona niet tegen hem mochten aantreden) was van begin tot eind een worsteling die zijn weerga niet kende. Noppert leverde meteen zijn eerste twee legs in en daarmee de eerste set. Hij haalde daarin een voor een WK beschamend laag gemiddelde van 69 punten per drie pijlen. ,,Ik slaagde er maar niet in om een triple te gooien’’, aldus de 29-jarige darter uit Joure, die op dit WK als 25ste is geplaatst.

Hangen en wurgen

In de tweede set ging het eerst niet beter. Noppert begon met beurten van 43 en 58 punten. Hij leverde de eerste twee legs in, alvorens via 56 uit te gooien voor zijn eerste legwinst. De uit Kaapstad afkomstige Carolissen begon steeds slechter te gooien en liet tot twee keer toe flinke kansen op een 2-0 voorsprong in sets liggen. Noppert profiteerde met hangen en wurgen en kwam door nog eens twee legs te winnen op gelijke hoogte. Hij haalde in deze set een gemiddelde van 92.

De opleving zette zich moeizaam door. Noppert won de eerste leg van de derde set en kwam door een uitworp van 105 met 2-1 voor. ,,Toen was het weer even heel slecht’’, aldus de Jouster, die de dubbel-10 maar niet wist te vinden. Carolissen liet hem echter ontsnappen naar 3-2 en 2-1 in sets.

Gemiddelde van 80,6

Ondanks zijn eerste 180’er was ook de vierde set een tranendal voor Noppert. Carolissen was op weg naar de vijfde set, maar kon een 2-1 voorsprong in legs niet over de streep trekken. Noppert miste drie pijlen om via 56 naar de zege te gaan, maar zijn opponent was eveneens de kluts kwijt. Op dubbel-10 had Noppert aan twee pijlen genoeg om deze partij met 3-1 te winnen. Zijn gemiddelde over de hele wedstrijd bedroeg 80,6.

,,Slecht, zeer slecht. Ik snap er helemaal niks van. Het ingooien gaat goed, ik heb thuis prima getraind en ik wil graag het podium op’’, zei Noppert. ,,Het moet echt 100 procent beter. Maar oké, ik heb de kerst in elk geval overleefd.’’ Voor een plaats bij de laatste 16 speelt Noppert later deze week tegen de winnaar van de voor woensdag geplande partij tussen de Engelsen Dave Chisnall (achtste van de wereld) en Keegan Brown.

Nieuws

menu