Danny Noppert valt stil op WK na vliegende start: 'Er valt meer uit te halen, dit was niet des Danny'

Danny Noppert.

Danny Noppert.

Twee sets lang leek Danny Noppert op weg naar een verrassing, maar opnieuw wist hij de laatste 16 van het WK darts niet te bereiken.

De Jouster (donderdag wordt hij 30) kwam tegen Dave Chisnall sterk uit de startblokken. Noppert gunde de als achtste geplaatste Engelsman in de eerste twee sets geen leg. De nummer 25 van de plaatsingslijst (de laatste twee jaar goed voor 220.00 euro aan prijzengeld) wist zijn hoge niveau echter niet vast te houden.

Noppert eindigde de eerste set met een gemiddelde over drie pijlen van 90,2 punten en kwam in de tweede set uit boven de 100. Zijn derde 180’er en twee uitworpen op 120 droegen daar toe bij.

Partij kantelde

Maar de partij kantelde. Chisnall vond de triples steeds beter (binnen de kortste keren tien keer 180) en Noppert moeizamer. Hij verloor de derde set met 0-3 en de vierde set met 1-3, waarbij zijn gemiddelde naar 82 zakte. In de vijfde set kwam Chisnall voor de eerste keer op voorsprong. Nog één keer richtte Noppert zich op, maar na een uitgooi van 160 was de pijp leeg. De zesde set ging met 0-3 naar Chisnall: 2-4.

,,In het begin wilde tops niet, maar redde de dubbel-5 me’’, zei Noppert. ,,Na twee sets ging hij steeds beter gooien en ik slechter. Ik was niet zeker genoeg en niet tegen hem opgewassen. Er valt meer uit te halen, dit was niet des Danny. Ik vind het jammer voor de fans en wil volgend jaar meer van me laten horen.’’