Danny Noppert maakt flinke sprong op wereldranglijst, maar loot zwaar voor World Series in Amsterdam

Danny Noppert. FOTO PDC

Danny Noppert heeft door zijn sterke optredens in de voorbije weken een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst.

Op de zogeheten Order of Merit (de ranking op basis van het gewonnen prijzengeld in de laatste twee jaar) is de darter uit Joure met zes plaatsen geklommen tot de zestiende positie. Die klassering is belangrijk met het oog op onder andere de loting voor het WK in Londen, eind dit jaar.

Noppert verdiende in de voorbije 24 maanden omgerekend 275.000 euro. Gerwyn Price leidt het klassement met 1,5 miljoen euro, Michael van Gerwen wierp 1,1 miljoen bijeen. Hij staat derde.

De Jouster had nog geen beschermde status tijdens de loting voor de finale van de World Series, die vrijdag beginnen in Amsterdam. Er doen in AFAS Live 24 darters mee. De Jouster werd voor de eerste ronde gekoppeld aan de Portugees José de Sousa, zevende op de wereldranglijst. De winnaar speelt zaterdag voor een plaats in de kwartfinale tegen de Belg Dimitri van den Bergh, vijfde van de wereld.

Finalist in 2019

Noppert bereikte in 2019 de finale van dit tv-toernooi, die hij verloor van Van Gerwen. The Freeze lootte afgelopen maand ook zwaar voor de World Grand Prix in Leicester en het EK in Salzburg.

In Engeland verraste hij Van Gerwen in de eerste ronde en bereikte uiteindelijk de halve finale. In Oostenrijk klopte hij in de eerste ronde de hoger geplaatste Pool Ratasjki, om uiteindelijk in de kwartfinale nipt te verliezen van Nathan Aspinall, negende van de wereld.

Nieuws

Meest gelezen