Danny Noppert geniet van zichzelf en bereikt op imponerende wijze halve finale

Danny Noppert.

Er staat in Leicester vooralsnog geen maat op Danny Noppert. De darter uit Joure staat in de halve finale van de World Grand Prix.

Noppert rekende donderdagavond in de kwartfinale overtuigend af met Ian White, de Engelsman die vier plaatsen hoger (18) staat op de wereldranglijst. The Freeze won met 3-1 in sets.

Net als in de partijen tegen Michael van Gerwen en Vincent van der Voort maakte de 30-jarige Noppert indruk met zijn eerste beurten (die moeten dubbels opleveren om verder te kunnen) en ook weer met zijn finishes.

De wijze waarop de Jouster tegen White de vierde set naar zich toetrok, onderstreepte zijn blakende vorm. Noppert kwam op 86 en durfde het aan om via twee keer 18 naar bullseye te gaan voor zijn eerste matchdart. Die was raak. ,,Ik had opnieuw zó veel kracht in me’’, zei Noppert na afloop. ,,Heerlijk, ik sta hier echt van mezelf te genieten.’’

Het uiterste

Ook voor de neutrale dartsliefhebber was de eerste kwartfinale van dit prestigieuze tv-toernooi genieten. White (51) dwong Noppert tot het uiterste, na de eerste set ruim te hebben verloren. Noppert (met ruim 90 procent raak voor zijn eerste dubbel is hij de beste van het toernooi) was meteen op stoom en won drie legs op rij.

White kwam knap terug, maar de Jouster dwong desondanks een vijfde leg af. Die ging naar de Engelsman via de lastige dubbel-3.

Noppert verteerde zijn eerste setverlies van het toernooi knap, maar slikte zijn teleurstelling weg toen White in de derde set onverwacht 2-2 in legs maakte. Toch won The Freeze, die in de vierde set meteen een break via 116 afleverde. Terwijl zijn gemiddelde over drie darts opliep naar 95,5 kreeg Noppert de Engelse fans op zijn hand met foutloze finishes. ,,Die wisselwerking was fijn.’’ Hij genoot zichtbaar. ,,Ik ben onder de indruk van mezelf.’’

Nieuws

Meest gelezen