Danny Noppert, de nummer 8 van de wereld uit Joure, niet in Premier League. Drie lager geklasseerde darters wel. 'Ik voel me gewoon een beetje gepasseerd'

Danny Noppert

Danny Noppert Foto AP

Geen Premier League voor Danny Noppert. De darter uit Joure is weliswaar de nummer 8 van de wereldranglijst, maar profbond PDC heeft andere keuzes gemaakt. Noppert is not amused.

Noppert sprak zondag na zijn uitschakeling op The Masters (in de kwartfinale tegen wereldkampioen Michael Smith) al zijn twijfels uit. ,,Ik geef mezelf vijftig procent kans’’, aldus de darter die de afgelopen twee jaar met zijn sport zo’n 465.000 euro verdiende.

Hierdoor kwam de winnaar van de UK Open, vorig jaar, op de achtste plaats te staan van de zogeheten Order of Merit, de wereldranglijst van de PDC. Dat is één positie hoger dan Nathan Aspinall, die maandag echter wel een uitnodiging kreeg voor de Premier League, de Champions League van het darts, met ruim 1 miljoen euro in de prijzenpot.

Voorts werden de wildcards gegeven aan Jonny Clayton (zevende van de wereld), de Belg Dimitri van den Bergh (elfde) en Chris Dobey. Hij is pas terug te vinden op plaats 21, maar de Engelsman won zondag The Masters, mede door een zege op Michael Smith.

Noppert baalt en dat is niet onbegrijpelijk. Hij heeft een uitstekend jaar achter de rug en kan bogen op een aansprekende Major-titel, de UK Open. ,,Ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken, maar ik voel me gewoon een beetje gepasseerd’’, liet hij weten.

Michael van Gerwen is de enige Nederlander in de Premier League, die donderdag begint, op 20 april Rotterdam aan doet en na zeventien speelrondes eindigt op 25 mei. De Brabander was, als nummer 3 van de wereld, al zeker van deelname, net als Smith, Peter Wright en Gerwyn Price.

Van Gerwen won de Premier League vorig jaar voor de zesde keer, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met de Engelse recordhouder Phil Taylor.