Dankzij een tekstrobot en coaches langs het veld kun je komend seizoen al het amateurvoetbal bij ons volgen

DVHN en LC gaan amateurvoetbal brengen met robot ANP

De Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden gaan komend seizoen alle amateurvoetbalwedstrijden verslaan. Dat kan omdat ze een tekstrobot gaan gebruiken en ook hulp krijgen van coaches langs het veld. De dagbladen hopen hiermee de amateurcompetities een steuntje in de rug te geven.

In Noord-Nederland worden in een gemiddeld seizoen 60.000 voetbalwedstrijden gespeeld, becijferen de dagbladen. De tekstrobot zet de uitslagen, rangen en standen van al deze wedstrijden automatisch om in een artikel. Ook kunnen coaches zich aanmelden en direct na de wedstrijd een evaluatie sturen via hun mobiele telefoon.

Ard Boer is productmanager Sport van NDC mediagroep, waar Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant onderdeel van uitmaken. Boer is enthousiast over deze vorm van robotjournalistiek. ,,Sport is een belangrijke pijler in onze nieuwsvoorziening. Wij zien hartstochtelijk uit naar een herstart van het amateurvoetbal waar corona geen roet meer in het eten kan gooien. Dit ondersteunen we graag door te laten zien dat wij álle amateurwedstrijden het podium gaan geven dat ze verdienen.''

Nieuws

Meest gelezen