Daishawn Redan in beeld voor spitspositie bij SC Cambuur

Leon Bergsma (rechts) had aanvankelijk zijn handen vol aan Utrechter Daishawn Redan.

Leon Bergsma (rechts) had aanvankelijk zijn handen vol aan Utrechter Daishawn Redan. Foto: ANP/Bart Stoutjesdijk

In de zoektocht naar een nieuwe spits heeft SC Cambuur het oog laten vallen op Daishawn Redan. De aanvaller staat onder contract bij het Duitse Hertha BSC, maar is verhuurd aan FC Utrecht.

In de Domstad komt hij weinig aan spelen toe en weet hij onder andere Bas Dost voor zich in de pikorde. Bronnen rond de speler bevestigen de interesse, maar er zijn meer clubs geïnteresseerd in de 21-jarige spits. Concreet was er vrijdagmiddag nog niets.

Technisch manager Foeke Booy van Cambuur gaat niet op namen in. Wel zegt hij dat de club niet eindeloos kan wachten op het jawoord van een speler. ,,We willen niet wachten tot 31 januari, met het gevaar dat we uiteindelijk met lege handen staan.’’

Meerdere ijzers in het vuur

Volgens Booy heeft Cambuur meerdere ijzers in het vuur voor de spitspositie. De club wil voor het einde van de transferperiode ook nog een aanvallende middenvelder aantrekken. Voor Jasper ter Heide, Felix Mambimbi en David Sambissa wordt nog gezocht naar nieuwe clubs.

Eerder vrijdag tekende Ben Rienstra een contract bij Cambuur. De 32-jarige middenvelder was deze week op proef en blijft in elk geval tot het einde van het seizoen.