Crowdfundingsactie van supporters SC Heerenveen om club te steunen in coronacrisis

FOTO HENK JAN DIJKS

De supportersverenigingen van SC Heerenveen starten een actie om SC Heerenveen te steunen nu het 100-jarige jubileumfeest niet of nauwelijks gevierd kan worden door het coronavirus. Er is een doneeractie op touw gezet, onder de noemer #MEI INOAR.

De actie is woensdag officieel van start gegaan. Het is de bedoeling dat er voor 20 juli een bedrag van 200.000 euro bij elkaar is gespaard, dan komen de namen van de donateurs achterop het wedstrijdshirt van SC Heerenveen te staan, zo is met de club afgesproken. Het geld is in het bijzonder bedoeld voor de jeugdopleiding van de club.

Iedere supporter die 100 euro of meer bijdraagt, komt met zijn of haar naam op het nieuwe shirt terecht, als het doel behaald wordt. Donateurs die meer dan 19,20 euro bijdragen aan de actie komen een seizoen lang met hun naam op het glas bij de hoofdingang te staan.

De komende weken zullen ook prominente oud-jeugdspelers hun stem laten horen. „Samen met de supportersverenigingen zullen zij oproepen om de club te steunen met datgene wat zij kunnen en willen missen. Wij begrijpen ook goed dat fans om de bekende redenen niet dat kunnen doen wat ze graag zouden willen”, vertelt initiatiefnemer Henk Hunneman.

Nieuws

menu