Crisis bij Cambuur: drie leden raad van commissarissen stappen op

Johan Schikker. FOTO HENK JAN DIJKS

Voorzitter Johan Schikker stapt op bij Cambuur. Ook Jan Koster en Rudy Douma, beiden lid van de raad van commissarissen stappen op.

Aanleiding voor het opstappen van drie van de vier leden van de raad van commissarissen is een ‘verschil van inzicht’ tussen de directie en de RvC. Het verschil gaat over de wijze van besturen, maar wat het precies inhoudt, is onduidelijk. In een persverklaring wordt gesteld dat het verschil van inzicht ‘onoverbrugbaar’ is. 

Het opstappen van de drie gaat per direct in, al zal Jan Koster de komende maanden de lopende zaken overdragen. Het vierde lid van de raad, Bert Hollander blijft in functie.

Gerrit Krol van het Stichtingsbestuur zal de komende tijd zitting nemen in de raad van commissarisen. Jan Schikker is ruim een jaar lang voorzitter geweest bij Cambuur. Hij volgde Ype Smid op.

Ongelukkig moment

Het uiteenvallen van de raad van commissarissen bij Cambuur komt op een ongelukkig moment. Dinsdag praat het college van b en w van Leeuwarden over de meer dan twintig bezwaren  die zijn ingebracht tegen het stadionplan bij het WTC. De gemeenteraad moet vervolgens op 10 juli het bestemmings- en inrichtingsplan voor het WTC gebied vast stellen zodat er in de loop van volgend jaar begonnen kan worden met de voorbereidingen van de bouw.

Dat er juist nu een bestuurlijke crisis is bij de club, hoeft niet direct een bezwaar te zijn maar maakt het proces ook zeker niet makkelijker.

De directie van Cambuur was woensdagavond niet bereikbaar voor een reactie. Dat gold eveneens voor de afgetreden commissarissen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur