Coutinho hoopt weer bij Barça te kunnen schitteren

Coutinho hoopt weer bij Barça te kunnen schitteren ANP

De Braziliaanse middenvelder Philippe Coutinho rekent er niet op dat hij komend seizoen nog terugkeert bij Bayern München. "De finale zondag in de Champions League tegen Paris Saint-Germain was mijn laatste wedstrijd in het shirt van die club", liet de huurling van FC Barcelona op de Braziliaanse televisie stellig weten.

Coutinho (28) hoopt vurig op een nieuwe kans in Camp Nou, waar vorige week Ronald Koeman als coach aantrad. "Barcelona is altijd mijn droomclub geweest. Ik heb heel veel zin om terug te gaan. Ik wil gaan schitteren voor Barça."

Coutinho vierde met Bayern in het afgelopen seizoen de treble: het kampioenschap en de beker in Duitsland en de titel in de Champions League. Hij was echter geen vaste basiskracht. Bayern betaalde vorig jaar een huursom van 8,5 miljoen euro aan Barcelona. De Duitse grootmacht is echter niet van plan om de vastgelegde afkoopsom van 120 miljoen euro voor de Zuid-Amerikaan naar Spanje over te maken.

Het is nog onduidelijk wat de plannen van Koeman zijn met Coutinho, die in januari 2018 een contract tot medio 2023 ondertekende bij Barcelona. Zijn toenmalige club Liverpool ontving circa 120 miljoen euro voor hem en bedong daarnaast ook nog een aantal lucratieve bonussen.

Nieuws

menu