Coronavirus blijft Anderlecht achtervolgen

Coronavirus blijft Anderlecht achtervolgen ANP

Het coronavirus blijft de Belgische voetbalclub Anderlecht achtervolgen. De directie meldde zondag dat international Yari Verschaeren een positieve test heeft afgelegd. "Hij voelt zich goed en is thuis in quarantaine gegaan", liet Anderlecht weten.

Verschaeren onderging zaterdag met zijn ploeggenoten en de stafleden van Anderlecht een coronatest. Daarna speelde de 19-jarige middenvelder de hele uitwedstrijd mee tegen Waasland-Beveren (2-4). Hij bracht de derde treffer van zijn team op zijn naam.

Volgens de Belgische Pro League heeft de besmetting bij Verschaeren geen gezondheidsrisico's voor de spelers van Waasland-Beveren opgeleverd. In het persbericht verwijst de leiding van de Pro League onder meer naar een wetenschappelijk onderzoek van de Nederlandse voetbalbond (KNVB), met als conclusie dat besmettingen tijdens de wedstrijd zo goed als onmogelijk zijn.

Quarantaine

Afgelopen dinsdag maakte Anderlecht bekend dat drie spelers en twee leden uit de technische staf het longvirus hadden opgelopen. Zij gingen een week in quarantaine. Eerder testte ook al de Nederlandse middenvelder Michel Vlap positief op Covid-19.

Volgens de Pro League was er bij Anderlecht sprake van een 'superverspreider' binnen de selectie en staf. Daardoor werd de geplande test van maandag 21 september vervroegd uitgevoerd op zaterdag. Een dag later bleek Verschaeren positief.

Nieuws

menu