Coronagevallen en oefenverlies voor aanvallend onmachtig Cambuur

FOTO HENK JAN DIJKS

Na twee zeges verloor SC Cambuur zaterdagmiddag voor het eerst in de voorbereiding. De club oogde aanvallend onmachtig in een met 2-1 verloren oefenduel tegen PEC Zwolle. Cambuur kampt bovendien sinds vrijdag met coronabesmettingen.

,,We komen tot hier en niet verder”, wees trainer Henk de Jong na afloop richting halverwege de helft van de tegenstander. Oftewel: de diepgang en snelheid voorin mist. Dat was een voorname reden waarom Cambuur zaterdag in Zwolle tegen competitiegenoot PEC onderuit ging. De Leeuwarders kregen aanvallend geen voet aan de grond.

Cambuur kon bijvoorbeeld spitsen Tom Boere en diens vervanger Sam Hendriks niet goed bereiken, kwam niet of nauwelijks tot kansen en scoorde alleen uit een rake strafschop van Robin Maulun na rust. Voor de thee maakte Saymak namens PEC de 1-0 uit een rebound, Reijnders scoorde diep in de tweede helft via een hard schot de winnende Zwolse treffer. Meer dan wat schoten van afstand en een afgekeurde kopgoal van aanvoerder Erik Schouten kon Cambuur er aanvallend niet tegenover zetten.

Corona

Het is mede het gevolg van de smalle selectie waarmee De Jong werkt. Enkele blessures en een paar coronagevallen (twee spelers en daarnaast ern staflid) hielpen niet mee. Calvin Mac-Intosch en Jasper ter Heide ontbraken door kwetsuren en Issa Kallon en David Sambissa zaten thuis, evenals overigens Sonny Stevens.

,,We proberen met alle macht corona buiten de deur te houden”, zei De Jong. ,,Dat ging goed en is het echt ongelukkig hoe het toch binnen is geslopen, dat is pure pech. Want we letten er met z’n allen echt heel goed op.”

Versterking

Ondertussen zoekt Cambuur nog steeds versterking. ,,Daar werken we hard aan, Gerald van den Belt en ik”, herhaalde De Jong. Het vaker geschetste probleem is dat Cambuur huurlingen zoekt en dus is ze afhankelijk van meewerkende clubs. Zo is er de belangstelling voor Leeds United-vleugelaanvaller Crysencio Summerville. Bronnen in Engeland laten weten dat Leeds naar verwachting pas over enkele weken een besluit wil nemen over een eventuele verhuur aan Cambuur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport