Coach Tuchel: wie wil Messi nou niet hebben?

Coach Tuchel: wie wil Messi nou niet hebben? ANP

Trainer Thomas Tuchel van Paris Saint-Germain zou graag Lionel Messi verwelkomen bij de Franse topclub, maar hij verwacht niet dat de Argentijn FC Barcelona zal verlaten. "Welke coach zegt nou nee tegen Messi? Maar het zal niet gebeuren; hij is 'Mr. Barcelona' en zal daar zijn carrière beëindigen", zei de Duitse coach tegen BT Sport na de verloren finale van de Champions League tegen Bayern München.

De 33-jarige Messi speelt al sinds zijn dertiende voor Barcelona, scoorde inmiddels 634 keer in 730 wedstrijden en won in totaal 33 prijzen met de Catalaanse club. Hij gaat het laatste jaar van zijn contract in, maar Spaanse media blijven de geruchten voeden dat hij weg wil. Messi zou zich de zware nederlaag (2-8) in de kwartfinales van de Champions League tegen Bayern zwaar aanrekenen.

Tuchel zei na de finale dat er binnen Paris Saint-Germain nog niet is gesproken over aankopen. "We gaan het daar de komende dagen over hebben. We moeten nu de transferperiode gebruiken om de selectie breder en sterker te maken, want het nieuwe seizoen zal zeer veeleisend zijn zonder pauzes."

PSG spendeerde al vele honderden miljoenen euro's aan spelers, onder meer 220 miljoen voor Neymar en 180 voor Kylian Mbappé. De club, in handen van steenrijke investeerders uit Qatar, lijkt ook de enige die de torenhoge afkoopsom van 700 miljoen euro voor Messi zou kunnen betalen.

Nieuws

menu