Coach Ten Hag tevreden met huidige selectie van Ajax

Coach Ten Hag tevreden met huidige selectie van Ajax

Coach Ten Hag tevreden met huidige selectie van Ajax ANP

Trainer Erik ten Hag is voorlopig tevreden met de huidige selectie van Ajax. "Als je het goed bekijkt, dan hebben we alleen de positie van linksback niet helemaal dubbel bezet", zei hij. "Al kunnen Martínez en Dest daar ook spelen."

Ajax verdiende deze zomer zo'n 50 miljoen euro aan Hakim Ziyech (Chelsea), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion) en Sven Botman (OSC Lille). De club telde minimaal 23 miljoen euro neer voor de komst van Antony (São Paulo), Mohammed Kudus (FC Nordsjælland) en oudgediende Maarten Stekelenburg (Everton).

"Antony maakt een levendige indruk", zei Ten Hag. "Hij kan meteen basisspeler worden en de sterren van de hemel spelen. Misschien heeft hij ook langer de tijd nodig. Kudus is multifunctioneel en inzetbaar op alle posities in de aanval en op het middenveld. Stekelenburg weet wat bij Ajax gevraagd wordt."

Vertrekken

Ten Hag was zaterdag na de training het meest tevreden over David Neres, die een deel van de oefensessie met zijn ploeggenoten afwerkte. "Dat is de grootste meevaller", zei hij over de Braziliaanse aanvaller die acht maanden met een knieblessure worstelde. "Hopelijk krijgen we hem eindelijk helemaal fit."

Ajax heeft met Donny van de Beek, Nicolás Tagliafico en André Onana afspraken lopen over een mogelijk vertrek. "Die spelers weten dat we ons aan die afspraken houden", zei hij. "Dat hebben we gezien met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en nu ook weer Hakim Ziyech en Joël Veltman. Maar zij moeten op een gegeven moment ook aan de belangen van Ajax denken. We moeten nog wel vervangers kunnen aantrekken voordat de transfermarkt in oktober sluit. We zullen dus nauw in overleg met elkaar blijven."