Coach Slot kan niet geloven hoeveel kansen AZ mist

Coach Slot kan niet geloven hoeveel kansen AZ mist ANP

AZ-coach Arne Slot kon het bijna niet geloven hoeveel kansen zijn spelers niet wisten te verzilveren in de 2-2 bij ADO Den Haag. "We krijgen zoveel kansen en schieten er zo weinig binnen. Dan kan je op het einde nog in de problemen komen", zei de coach bij FOX Sports.

"Volgens mij ging het vandaag maar om één ding; ik heb kansen gezien, ik begin er bijna om te lachen, maar het is niet normaal", zocht de trainer van de Alkmaarders naar de woorden voor alle doelkansen die zijn spelers creëerden, maar volgens hem vaak door verkeerde keuzes niet omzetten in een treffer.

ADO kwam in de tweede helft tot twee keer terug van een achterstand. Vooral uit een standaardsituatie overkomt dat AZ te vaak, vond Slot. "Vorige week ook twee keer. Nu geven ze drie kansen weg, twee uit corners en een frommelbal op de achterlijn en krijgen we twee goals tegen."

Slot bleef positief over het vertoonde spel van zijn spelers die naast een druk programma ook met veel coronabesmettingen in de ploeg te kampen hebben. "Vanuit trainersperspectief heb ik niet zoveel aan te merken, maar vanuit het perspectief van winnen wel."

Nieuws

menu