'Coach Setién van FC Barcelona ontslagen'

'Coach Setién van FC Barcelona ontslagen' ANP

Coach Quique Setién moet vertrekken bij FC Barcelona. Zijn ontslag wordt maandag officieel naar buiten gebracht. Dat meldt de Spaanse radiozender Cope, die zegt dat voorzitter Josep Maria Bartomeu dat heeft bevestigd.

Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal zou favoriet zijn om Setién op te volgen. Koeman speelde van 1989 tot 1995 voor de Catalaanse club; hij werd vier keer landskampioen met Barcelona en won in 1992 de Europa Cup 1.

Het bestuur van de Spaanse topclub FC Barcelona houdt maandag crisisberaad naar aanleiding van de pijnlijke nederlaag van 8-2 tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. Bartomeu wil volgens Spaanse media zo snel mogelijk met het dagelijks bestuur de problemen bespreken. Barça maakt een grote crisis door; de club leed de grootste nederlaag ooit in het Europese clubvoetbal en won dit seizoen geen enkele prijs.

Verdediger Gerard Piqué haalde vrijdag al hard uit naar de club, waar structurele veranderingen nodig zijn. "Barcelona heeft het dieptepunt bereikt", zei de ervaren verdediger. "We zitten volkomen op het verkeerde pad. Coaches en spelers volgen elkaar op, maar feit is dat we al enkele jaren niet op een acceptabel niveau presteren in Europa."

Nieuws

menu