Coach Petrovic na 0-6: onacceptabel, dit is Willem II onwaardig

Coach Petrovic na 0-6: onacceptabel, dit is Willem II onwaardig ANP

Coach Zeljko Petrovic van Willem II maakte na de zware thuisnederlaag tegen FC Utrecht (0-6) een aangeslagen indruk. "Dit is onacceptabel", zei hij meer dan eens in zijn openhartige analyse bij ESPN. "Ik schaam me een beetje voor deze uitslag. We zijn afgeslacht. Dit was Willem II onwaardig."

Petrovic, die eind vorige maand aantrad als opvolger van de ontslagen Adrie Koster, was zelf ooit een karaktervoetballer. Juist die vechtersmentaliteit miste hij bij zijn ploeg tegen FC Utrecht. "We hebben geloof ik maar zes overtredingen gemaakt in deze wedstrijd. Ik heb aan onze kant nauwelijks een sliding gezien of een hard duel. Als je wilt overleven in de Eredivisie, dan kan dat niet. Hopelijk hebben we hiermee nu het dieptepunt bereikt en gaat het woensdag tegen ADO Den Haag beter. Natuurlijk zal ik voor die wedstrijd de nodige ingrepen doen."

Ook verdediger Sven van Beek, tot het einde van het seizoen gehuurd van Feyenoord, was hard in zijn commentaar. "Alles was dramatisch bij ons in deze wedstrijd. Met elf doelpunten in de laatste twee duels moeten we ons schamen", doelde hij op de nederlaag vorige week bij Feyenoord (5-0).

Voor FC Utrecht was het de grootste uitzege ooit in de Eredivisie.

Nieuws

menu