Coach Flick meldt primeur over Lewandowski: hij vroeg om wissel

Coach Flick meldt primeur over Lewandowski: hij vroeg om wissel ANP

Vijf wedstrijden in de Bundesliga, tien doelpunten. Ook dit seizoen lijkt er op de Poolse aanvaller Robert Lewandowski bij Bayern München geen maat te staan. Mogelijk gaat de 32-jarige topscorer dan toch eindelijk het aloude competitierecord van Gerd Müller breken. De vroegere 'Bomber van Bayern' eindigde 48 jaar geleden in de Bundesliga op veertig doelpunten.

In het thuisduel zaterdag met Eintracht Frankfurt (5-0) scoorde Lewandowski drie keer op rij. Eerst met links, daarna met het hoofd en toen ook nog met rechts. "Hij heeft zoveel kwaliteiten, hij is amper te verdedigen", sprak ploeggenoot Jérôme Boateng, zelf actief in de defensie, over de vijfvoudige topscorer van de Bundesliga. "Hij is echt de beste spits ter wereld."

Coach Hansi Flick van Bayern kreeg na afloop de vraag of de immer producerende Lewandowski hem nog wel eens verrast. "Nou ja, toevallig gaf hij in deze wedstrijd aan dat hij wel in aanmerking voor een wissel wilde komen. Dat was voor mij de eerste keer dat hij daarom vroeg. Dat was dus iets nieuws met hem."

Topprestatie

Lewandowski verliet na zijn fraaie hattrick op eigen verzoek in de 68e minuut het veld. Hij zag daarmee vrijwillig af van nog wat extra doelpunten tegen het kwetsbare Eintracht. "Een half uurtje korter spelen, is best waardevol als je om de drie dagen in actie moeten komen", legde hij later uit. "Ik wil toch in elke wedstrijd een topprestatie kunnen leveren."

Bayern München speelt dinsdag alweer in Rusland tegen Lokomotiv Moskou voor de Champions League.

Nieuws

menu