Clubs trekken stekker uit ijshockeyseizoen

Volle tribunes bij Flyers. Foto: Henk Jan Dijks

De vijf Nederlandse ijshockeyclubs uit de BeNe League (Cairox Hijs Hokij, Snackpoint Eaters Limburg, UNIS Flyers Heerenveen, Select 4-U Nijmegen Devils en Zoetermeer Panters), hebben na onderling overleg besloten dit seizoen niet meer te starten met een competitie. Dit geldt zowel voor de BeNe League als het Nederlands kampioenschap en de Bekercompetitie. Dit betekent dat het seizoen 2020-2021 geen winnaar kent en definitief ten einde is.

De clubs hadden al eerder besloten een start van de BeNe League uit te stellen tot in december van dit jaar. De maatregelen rondom COVID-19 maakte het vrijwel onmogelijk om een competitie op te starten. Vorige week kwam er een mogelijke verruiming van deze maatregelen door de overheid. De BeNe League werd als topcompetitie aangemerkt en dat betekende dat ijshockeywedstrijden en trainingen zijn toegestaan onder een strikt geldend protocol.

Inmiddels zijn de eisen van het protocol duidelijk geworden. De vijf Nederlandse clubs hebben het protocol uitvoerig bestudeerd en moeten helaas constateren dat het niet realistisch is om nog een fatsoenlijke en verantwoorde competitie te gaan spelen. De financiële en organisatorische risico’s zijn te groot voor de clubs.

Nieuws

menu