Clubleiding SC Heerenveen schaart zich achter Johnny Jansen

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen. FOTO ANP

SC Heerenveen schaart zich pal achter Johnny Jansen. De trainer krijgt de laatste weken kritiek, nu de club al elf wedstrijden wacht op een overwinning.

Bij het persmoment, in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (woensdag 21.00 uur), schoof naast Jansen ook Gerry Hamstra aan. De technisch manager sprak openlijk zijn steun uit aan zijn trainer: Jansen staat intern niet ter discussie. ,,Wij zijn met elkaar een traject ingegaan. Nu zitten we in een minder goede fase. Dat is voor iedereen duidelijk. Daar moeten we met elkaar uitkomen”, aldus Hamstra.

Jansen ziet het duel met Feyenoord als een ‘geweldige uitdaging’. ,,Dit zijn de wedstrijden die je weer op het rechte pad kunnen brengen”, aldus Jansen. ,,Daar moeten we voor strijden en knokken. Wij moeten vanuit compactheid voetballen en counteren. Daar ligt onze kwaliteit.”

Heerenveen heeft een fitte selectie tegen Feyenoord. Siem de Jong viel geblesseerd uit tegen Heracles, maar zit woensdag bij de groep. Ulysses Llanez is de enige speler die ontbreekt. De vleugelaanvaller is niet fit. Overigens is de kans aanwezig dat Llanez, die in de eerste seizoenshelft amper aan bod kwam, deze winterstop al vertrekt bij Heerenveen.

Nieuws

menu