Clubarts Feyenoord doet oproep aan fans voor 'corona-onderzoek'

Clubarts Feyenoord doet oproep aan fans voor 'corona-onderzoek' ANP

De clubarts van Feyenoord, Casper van Eijck, start bij de komende thuiswedstrijd van Feyenoord met het onderzoek 'Krijg De Kuip weer vol!'. Van Eijck vraagt alle stadionbezoekers een app te downloaden, wekelijks drie korte vragen in te vullen en zich te laten testen.

Met zijn onderzoek wil Van Eijck aantonen dat het bezoeken van grote evenementen met veel bezoekers veilig kan en niet tot meer coronabesmettingen leidt, aldus Feyenoord.

"Door mee te doen aan het onderzoek ‘Krijg De Kuip weer vol!’ help je niet alleen ons stadion weer vol te krijgen, maar draag je ook bij aan baanbrekend onderzoek", aldus Van Eijck. "Wanneer wij kunnen aantonen dat het bezoeken van grote evenementen zoals de thuiswedstrijden van onze club veilig is, zal het hopelijk snel weer mogelijk worden om meer toeschouwers toe te kunnen laten."

Erasmus MC

Van Eijck werkt samen met viroloog Annemiek van der Eijk en ook de afdeling Virologie van het Erasmus MC, de GGD Rotterdam-Rijnmond, de gemeente Rotterdam en medewerkers van TU Delft en de Wageningen Universiteit verlenen hun medewerking. Het onderzoek wordt uitgevoerd tijdens zes thuiswedstrijden van Feyenoord.

De oproep van Van Eijck volgt een dag na de uitspraak van president Mark Rutte, die zijn onvrede uitte over het gedrag van de Feyenoordaanhang, afgelopen weekend tegen FC Twente. "Gewoon je bek houden als je daar zit, naar de wedstrijd kijken en niet schreeuwen", zei Rutte over de fans die zich niet aan de coronavoorschriften hielden.

Nieuws

menu