Club Brugge zonder Denswil en trainersstaf naar Dinamo Kiev

Club Brugge zonder Denswil en trainersstaf naar Dinamo Kiev ANP

De Nederlandse verdediger Stefano Denswil van Club Brugge mist de uitwedstrijd donderdag tegen Dinamo Kiev in de Europa League. Denswil is besmet geraakt met het coronavirus en hij is zeker niet de enige bij de Belgische kampioen. Ook zijn ploeggenoten Hans Vanaken en Matej Mitrovic moeten thuisblijven, alsmede coach Philippe Clement en zijn assistenten.

Alle positief geteste spelers en stafleden zitten in quarantaine. Rik De Mil, de trainer van de beloften, en zijn assistent Tim Smolders zullen als trainers fungeren in Kiev. De return is volgende week donderdag in Brugge.

Vorige week kampte de koploper van de hoogste Belgische voetbalklasse al met enkele coronagevallen onder het personeel. Omdat de betrokken werknemers niet in contact kwamen met de spelers, hoopte Club dat de spelers hiervan gevrijwaard zouden blijven. Dat bleek echter niet het geval.

Club Brugge kreeg bij het eerste Europese duel van het seizoen, de openingswedstrijd in de groepsfase van de Champions League eind oktober bij Zenit (1-2), ook al te maken met enkele coronagevallen. Bij de club spelen vijf Nederlanders, naast Denswil zijn dat Noa Lang, Bas Dost, Ruud Vormer en Tahith Chong.

Nieuws

menu