Club Brugge geen partij voor wervelend Manchester City

Club Brugge geen partij voor wervelend Manchester City ANP

In groep A van de Champions League heeft Club Brugge niet opnieuw voor een verrassing kunnen zorgen. De Belgische kampioen had op eigen veld vrijwel niets in te brengen bij Manchester City. De Engelse titelhouder zegevierde in het Jan Breydelstadion met 5-1.

Eerder had Club Brugge het favoriete Paris Saint-Germain, met sterspeler Lionel Messi in de gelederen, in bedwang gehouden (1-1). Daarna won de ploeg van coach Philippe Clement knap bij RB Leipzig (1-2).

Aanvaller Noa Lang was tegen Manchester City basisspeler bij de thuisclub. De Nederlandse international speelde de hele wedstrijd. Ploeggenoot Ruud Vormer kwam in de 56e minuut het veld in. Bas Dost viel in de 79e minuut in. Bij City kwam verdediger Nathan Aké in de 57e minuut het veld in.

Scoreverloop

Het oppermachtige Manchester City opende na een half uur de score. Verdediger João Cancelo nam een fraaie pass van Phil Foden knap aan en klopte de aarzelende doelman Simon Mignolet daarna met een subtiele voetbeweging (0-1).

Vlak voor de rust verdubbelde City de marge. Riyad Mahrez benutte een strafschop, nadat hij zelf was neergelegd door Stanley N'Soki (0-2). Op aangeven van de Belgische international Kevin De Bruyne maakte Kyle Walker, ook al een verdediger, er in de 53e minuut koelbloedig 0-3 van. Na ruim een uur haalde de 19-jarige invaller Cole Palmer doeltreffend uit (0-4). Hans Vanaken zorgde voor 1-4 waarna opnieuw Mahrez de eindstand bepaalde: 1-5.

City leidt met 6 punten, Brugge bleef op 4 punten staan. Paris Saint-Germain (4 punten) speelt dinsdagavond thuis tegen RB Leipzig (0 punten).

Nieuws