Chinese voetballers klagen over verveling in bubbel

Chinese voetballers klagen over verveling in bubbel ANP

Voetballers in de Chinese Super League hebben geklaagd over ernstige verveling in de 'bubbel'. En dat terwijl ze nog zes weken te gaan hebben.

"Als ik eraan denk om de komende anderhalve maand ingesloten te worden, dan tolt mijn hoofd. Dus ik moet er maar niet te veel aan denken", zei een van de spelers, die niet bij naam genoemd werd.

De zestien teams 'verdwenen' een maand geleden in twee afgesloten hotels; een in Suzhou en een in Dalian. Ze zullen pas eind september de hotels verlaten.

"Het enige probleem is dat mijn kinderen allemaal in Brazilië zijn en soms mis ik ze heel, heel erg", zei de Braziliaanse aanvaller Ricardo Lopes van Shanghai SIPG. "Ik heb het gevoel dat de spelers er niet meer tegen kunnen", zei een clubbaas, die niet bij naam genoemd werd.

Aan de vooravond van het seizoen gaf de Chinese voetbalbond al toe bezorgd te zijn over het mentale welzijn van de spelers, vooral omdat ze zo lang weg waren van hun familie. Om de tijd te verdrijven kunnen ze spelen op gameconsoles en speelautomaten en er is onder meer een bibliotheek en karaoke.

Nieuws

menu