Chidera Ejuke op weg naar CSKA Moskou, megadeal lonkt voor Heerenveen

Chidera Ejuke.

Chidera Ejuke. FOTO COR LASKER

Chidera Ejuke staat op het punt om SC Heerenveen te verruilen voor CSKA Moskou. Met de deal is een bedrag van ongeveer 12 miljoen euro gemoeid.

Derde duurste transfer

Voor Heerenveen betekent het een absolute toptransfer. Ejuke wordt na Afonso Alves en Miralem Sujelmani, die jaren geleden voor respectievelijk 17 en 16,25 miljoen euro werden verkocht, de duurste uitgaande transfer uit de clubgeschiedenis.

Ejuke werd een jaar geleden voor iets minder dan 2 miljoen euro overgenomen van de Noorse club Valerenga. Hij speelde afgelopen seizoen 25 competitiewedstrijden voor Heerenveen, waarin hij goed was voor 9 doelpunten en 4 assists.

Heerenveen kan eindelijk investeren

Het naderende vertrek van Ejuke (22) is natuurlijk sportief een aderlating voor Heerenveen. Maar anderzijds zorgt de transfer ook voor een enorme opluchting op de kantoren van het Abe Lenstra-stadion. Technisch manager Gerry Hamstra moet simpelweg zijn selectie op meerdere plekken versterken, maar had de afgelopen weken nagenoeg geen budget tot zijn beschikking.

Gevolg is een voorlopig dramatische voorbereiding, waarin een piepjong elftal alle oefenwedstrijden verloor.

Lees ook | SC Heerenveen lijdt opnieuw forse nederlaag in oefencampagne

Wanneer de transfer van Ejuke wordt afgerond, kan Hamstra eindelijk investeren in nieuwe spelers, al zal dat slechts een deel zijn van de 12 miljoen die Heerenveen naar verluidt voor de Nigeriaanse aanvaller ontvangt.

Vet op de botten

Heerenveen kampt immers nog altijd met een fors operationeel verlies, moet Ejukes vorige club Valerenga en zijn zaakwaarnemers een percentage van de transfersom betalen en wil bovendien vet op de botten houden in deze economisch onzekere tijden.