Chelsea mede dankzij trefzekere verdedigers langs Crystal Palace

Chelsea mede dankzij trefzekere verdedigers langs Crystal Palace ANP

Chelsea heeft na twee mindere wedstrijden weer eens royaal gewonnen. De Londense club, die in de afgelopen zomer veel geld investeerde in nieuwe spelers, bleef Crystal Palace in de stadsderby met 4-0 de baas. Bij de rust was de stand nog 0-0.

Vorig weekeinde speelde Chelsea met 3-3 gelijk bij West Bromwich Albion, na een achterstand van 3-0 bij de rust. Afgelopen dinsdag werd de ploeg van coach Frank Lampard uitgeschakeld door Tottenham Hotspur in de League Cup.

Ondanks het sterke spel van de Duitse aanwinst Kai Havertz (ex-Leverkusen) wist Chelsea zaterdag in de eerste helft weinig af te dwingen. Ook Crystal Palace, met Jairo Riedewald op de bank, was op Stamford Bridge voor de rust amper gevaarlijk.

Na de pauze opende Ben Chilwell (ex-Leicester City) de score voor Chelsea. De verdediger knalde raak na zwak verdedigingswerk bij Palace. In de 66e minuut trof Kurt Zouma, ook al een verdediger, doel met een kopbal. De assist kwam van Chilwell. Kort nadat Riedewald bij de bezoekers was ingevallen, benutte Jorginho een strafschop: 3-0. Dat deed hij in de 82e minuut nog een keer.

Nieuws

menu