Celeste Plak nieuwe ambassadeur Johan Cruyff Foundation

Celeste Plak nieuwe ambassadeur Johan Cruyff Foundation ANP

Topvolleybalster Celeste Plak is verkozen tot nieuwe ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation. Directeur Niels Meijer van de Foundation noemt Plak een "typische 'Cruyffiaan' en een waanzinnig mooi voorbeeld voor de jeugd".

Het was een Open Dag van de Foundation die de 24-jarige Plak overtuigde van het werk van de Johan Cruyff Foundation. "De Open Dag, waar ik als tiener bij mocht assisteren, heeft toen zo’n diepe indruk op mij gemaakt dat ik vanaf dat moment wist dat ik me ‘later’ graag intensiever voor de Foundation zou willen inzetten. Dat ik nu als ambassadeur ben gevraagd voelt dan ook als een enorm grote eer en een droom die uitkomt."

Plak komt woensdag al in actie in haar nieuwe rol. Tijdens de Open Dag On Tour trekt ze samen met de andere ambassadeurs het land in om op scholen en andere locaties kinderen te motiveren om te sporten.

Plak volleybalde onder meer voor verschillende clubs in Italië en tot deze zomer deed ze mee in de Turkse competitie. Ook won ze twee keer zilver met de Oranje-vrouwen op het EK volleybal en deed ze mee aan de Olympische Spelen van 2016.

Momenteel houdt de aanvalster een korte pauze. Ze komt in 2020 niet meer in actie voor Oranje of voor een clubteam en wil "even afstand nemen van het fulltime topsportleven".

Nieuws

menu