Ceferin ziet 'finaletoernooi' Champions League als eenmalig iets

Ceferin ziet 'finaletoernooi' Champions League als eenmalig iets ANP

De Champions League wordt komend seizoen weer op de oude manier afgerond. Het 'finaletoernooi', met de acht overgebleven teams die alle wedstrijden vanaf de kwartfinales in één stad spelen, is een eenmalig iets. Dat zegt Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, donderdag in een interview met het Franse persbureau AFP.

"Misschien dat zo'n toernooivorm in de toekomst interessant is. Maar ik denk niet dat we het kunnen doen. Er is op de speelkalender helemaal geen ruimte. Waar moet ik in mei een toernooi van zo'n twee weken kwijt? Het is volgens mij onmogelijk", aldus Ceferin.

De UEFA besloot de Champions League dit seizoen op deze manier af te ronden vanwege het coronavirus. De teams verblijven zo op één plaats en de situatie is op die manier controleerbaarder. Supporters zijn niet welkom.

Ceferin zegt er altijd vertrouwen in te hebben gehouden dat de Champions League en Europa League afgerond zouden kunnen worden. "Ik wist zeker dat we dit konden. Ik had momenten van nervositeit, maar ik gaf het project zoals we dat voor ogen hadden nooit op", zei hij. "Op dit moment, nu alle teams in een 'bubbel' in Portugal zitten, ben ik veel rustiger. Want als de spelers thuis zijn en ze ontmoeten familie en vrienden, is dat altijd een risico."

Nieuws

menu