Cees Roozemond reageert op bezuinigingsronde SC Heerenveen: 'Pijnlijke dag voor de club'

Cees Roozemond Foto: Henk Jan Dijks

Cees Roozemond spreekt van een ‘pijnlijke dag voor de club’, in een eerste reactie op de website van SC Heerenveen over de bezuinigingsronde. Dinsdag werd bekend dat 10 mensen bij de club hun baan verliezen.

Volgens de algemeen directeur van SC Heerenveen worden de ontslagen werknemers de ‘komende tijd ondersteund en begeleid’.

Roozemond: ,,Het doet pijn te melden dat er voor hen binnen de organisatie geen plaats meer is. Helaas is het de realiteit. SC Heerenveen ontkomt niet aan het doorvoeren van een reorganisatie waarbij banen verloren gaan.”

,,Meerdere keren hebben we intern kenbaar gemaakt dat de financiële situatie niet rooskleurig is en dat banenverlies niet is te voorkomen”, vervolgt Roozemond. ,,De voetbalbranche is vervolgens hard getroffen door de aanhoudende coronacrisis, waardoor het nemen van deze harde maatregelen onontkoombaar was.”

Lees ook de analyse door LC-verslaggever Sander de Vries: ruim anderhalf jaar Cees Roozemond heeft SC Heerenveen niet vooruitgeholpen. Oude hoofdpijndossiers zijn nog altijd onopgelost. Wanneer wordt er ingegrepen? En door wie?

Nieuws

menu