Cees Roozemond: 'SC Heerenveen kan nu niet verder bezuinigen'

Cees Roozemond. Foto FPh/Mustafa Gumussu

Volgens Cees Roozemond kan SC Heerenveen momenteel nagenoeg geen bezuinigingen meer doorvoeren.

Roozemond noemt een huurverlaging bij Sportstad Heerenveen – de club betaalt jaarlijks 2,4 miljoen euro huur, exclusief onderhoudslasten – dan ook noodzakelijk. ,,Het was al dringend noodzakelijk. En nu we opnieuw wedstrijden zonder publiek moeten spelen is een huurverlaging nóg noodzakelijker geworden. Elke thuiswedstrijd zonder publiek kost ons naar schatting een ton”, aldus de algemeen directeur van SC Heerenveen.

Maar zijn wedstrijden zonder publiek juist niet goedkoper voor Heerenveen? Bovendien loopt Heerenveen, in tegenstelling tot veel clubs, geen catering-inkomsten mis. De catering is namelijk uitbesteed.

,,Het klopt dat we momenteel minder kosten maken. We hoeven bijvoorbeeld minder stewards en beveiliging in te huren”, aldus Roozemond. ,,Daar staat tegenover dat wij normaal elke thuiswedstrijd zo’n 2000 tot 3000 losse kaarten verkopen. Dat is een grote inkomstenbron. Bovendien mogen wij onze stadionruimtes niet meer verhuren voor arrangementen rondom de wedstrijden.”

Veel ruimte om te bezuinigen bij Heerenveen is er volgens Roozemond niet meer. ,,We hebben al heel veel maatregelen genomen om kosten te besparen, op alle mogelijke vlakken. We hebben het afgelopen boekjaar (dat liep tot en met 30 juni 2020, red.) gesneden in onze personeelskosten. Daar zal binnenkort bij de presentatie van onze jaarcijfers meer duidelijkheid over komen.”

Volgens Roozemond ligt er een bezuinigingsplan. ,,We zijn dit boekjaar bezig met de implementatie van een sociaal plan, waardoor er verdere bezuinigingen worden doorgevoerd op onze personeelskosten. Bovendien is er, zoals bekend, door alle medewerkers een loonoffer gebracht.”

Roozemond richt zich vooralsnog alleen op de huurverlaging bij Sportstad. ,,We zijn hier al lang mee bezig, ook in samenwerking met de gemeente. We hebben een gezamenlijk probleem. En dus moeten we zoeken naar een oplossing die zowel Sportstad als SC Heerenveen het minste raakt.”

Nieuws

Meest gelezen