Canadese voetballer Davies maakt reputatie weer waar met rush

Canadese voetballer Davies maakt reputatie weer waar met rush ANP

De Canadese voetballer Alphonso Davies heeft zijn reputatie weer eens waargemaakt. De 20-jarige vleugelspeler van Bayern München staat bekend om zijn imponerende loopvermogen en de hoge snelheden die hij kan halen. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Panama liet Davies dat weer eens zien.

Bij een stand van 1-1 dacht een speler van Panama halverwege de tweede helft de bal rustig over de zijlijn te kunnen laten rollen. Hij vergiste zich echter in de snelheid van Davies die van grote afstand aan kwam hollen, de bal binnen de lijnen hield en vervolgens op het doel van Panama afstormde. De Canadees kapte een verdediger van Panama uit en trapte de bal met links in de korte hoek langs de keeper. Het bleek de opmaat richting een belangrijke zege van Canada in de WK-kwalificatie (4-1).

Davies, geboren in Ghana, had na bijna een half uur spelen met een scherpe hoekschop al de gelijkmaker ingeluid. Canada nam de derde plaats in de groep over van Panama en ligt nu op koers voor deelname aan het WK van volgend jaar in Qatar.

Nieuws

Meest gelezen