Cambuurtrainer De Jong moet afwachten of kleine pijntjes nog verdwijnen voor duel tegen Roda JC

Blijdschap bij Cambuur na de openingstreffer van Giovanni Korte. FOTO HENK JAN DIJKS

Trainer Henk de Jong moet nog even afwachten op wie hij vrijdag voor het duel tegen Roda JC een beroep kan doen. Op de tweede dag na gewonnen topper tegen NAC deden verschillende spelers niet de gehele training mee.

Het is nog niet zeker of het centrale duo Calvin Mac-Intosch en Erik Schouten, dat dinsdag vroegtijdig uitviel, inzetbaar is. Ook het meespelen van Michael Breij is nog twijfelachtig. ,,Ik weet de opstelling echt nog niet’’, zei De Jong.

Robin Maulun is de logische vervanger van Breij. ,,Als Breij niet meekan, nemen we Dylan Smit mee. En als het even kan, gebruiken we zo’n jongen dan ook.’’ De trainer ziet dat verschillende talenten uit de Onder-21 zich stormachtig ontwikkelen.

Onder hen is ook doelman Brett Minnema. De 18-jarige Workumer zat dinsdag al dicht tegen zijn debuut aan, omdat eerste doelman Sonny Stevens maandag de training eerder verliet vanwege een lichte blessure en tweede keeper Pieter Bos langer uitgeschakeld is. Stevens was echter op tijd fit en speelt ook morgen.

Mühren hinkte tegen NAC

Datzelfde geldt voor Robert Mühren. Ook hij hinkte dinsdag wat tegen NAC. ,,Het had ook te maken met de grasmat. We waren alleen nog maar kunstgras gewend en in Breda speelden we op echt gras met een harde bodem’’, zei De Jong.

De trainer moet het de komende tijd ook even doen zonder zijn assistent Sandor van der Heide. ,,Die is even te druk in zijn hoofd’’, aldus De Jong. Van der Heide heeft een roerige tijd achter de rug, waarin hij onder andere het overlijden van zijn vriend Chris de Wacht moest verwerken. ,,Zijn hoofd stroomt even over.’’

Tegen Roda JC ontbreekt Van der Heide dus. Ook de langer geblesseerden Ragnar Oratmangoen en Issa Kallon zijn niet van de partij.

Cambuur kan gooi doen naar eerste periode

De inzet van de wedstrijd is duidelijk. Cambuur is koploper en kan een gooi doen naar de eerste periode. De daarbij behorende geldprijs van 60.000 euro is in financieel zware tijden zeer welkom. ,,Dan kunnen we daarmee de wekelijkse coronatesten weer wat compenseren’’, wist De Jong.

Cambuur moet zelf winnen en dan afwachten wat de concurrenten in de strijd om de periodetitel doen. NAC heeft twee verliespunten minder dan Cambuur en speelt vrijdag tegen nummer drie Almere City, dat een punt achter Cambuur staat.

De Graafschap doet ook nog mee. Die ploeg heeft drie punten minder en nog een wedstrijd te goed. De Doetinchemmers krijgen vrijdag bezoek van Jong PSV en daarna wacht nog het inhaalduel tegen NAC. De Graafschap lijkt wel afhankelijk van een misstap van Cambuur, omdat het doelsaldo van de Leeuwarders veel beter is (+22 om +6).

Publiek mag er vrijdag wederom niet bij zijn in het Cambuur-stadion. De oosttribune werd daarom donderdagochtend behangen met grote doeken met daarop uitingen van de belangrijke sponsoren. ,,Zo doen we iets terug voor de sponsoren die er nu niet bij mogen zijn’’, zei financieel directeur Gerald van den Belt. ,,En het ziet er ook gewoon mooi uit op televisie.

Vrijdag in de krant een interview met de aanstormende doelman Brett Minnema.

Nieuws

menu