Cambuurspeler Maulun afwezig bij uitduel met Helmond Sport

Robin Maulun tegen Dordrecht. Foto Henk Jan Dijks

SC Cambuur treedt dinsdagavond tijdens het uitduel bij Helmond Sport aan zonder Robin Maulun. De Franse middenvelder kreeg voorafgaand aan de vorige wedstrijd tegen Jong Utrecht een tikje op de wreef en is nog niet wedstrijdfit.

Maulun trainde maandag apart van de groep. Trainer Henk de Jong verwacht hem volgende week weer bij de selectie.

De Jong kan wel weer een beroep doen op Robert Mühren en Erik Schouten, die bij de vorige wedstrijd in thuisquarantaine zaten vanwege coronabesmettingen in hun naaste omgeving. „Die twee zijn heel gretig teruggekomen’’, concludeerde De Jong.

Met welke elf Cambuur dinsdagavond 21.00 uur aan de aftrap staat in Helmond, kon de Drachtster hoofdtrainer nog niet zeggen. Vanwege corona is er nog veel onzeker. De testuitslagen moeten eerst maar eens binnen zijn.

Weer mogelijk besmette spelers

Maandag ontbraken weer twee spelers met klachten die kunnen wijzen op een besmetting. „Het is elke keer weer spannend.’’ Naast de langer geblesseerden Ragnar Oratmangoen, Stanley Akoy en Delano Ladan, waren ook Alex Bangura en doelman Pieter Bos afwezig.

De Jong verwelkomde maandagochtend vijftien fitte veldspelers en twee keepers op de training. Onder hen ook David Sambissa, die tegen Jong Utrecht uitviel. Hij is volledig hersteld.

Tegen het laag geklasseerde Helmond Sport (achttiende met 4 punten uit 5 wedstrijden) verwacht De Jong weer een lastige wedstrijd. Hij hoopt dat het uitduel bij TOP Oss, eveneens een laagvlieger, een wijze les is geweest. Dat duel eindigde met enig fortuin in 2-2. „Als je ze laat ruiken dat er wat te halen is, wordt het lastig’’, wist De Jong.

Nieuws

menu