Cambuur ziet Almere thuis punten morsen. Bij winst op Helmond Sport vrijdag is promotie voor Leeuwarders officieus binnen

Publiek tijdens de fieldlab-wedstrijd van Almere City. ANP

In de strijd om promotie en het kampioenschap verspeelde Almere City kostbare punten. Tegen Telstar voorkwam de nummer drie ver in blessuretijd een nederlaag.

Lang leek het er maandagavond op dat Cambuur vrijdag tegen Helmond Sport genoeg zou hebben aan een overwinning om promotie te bewerkstelligen. Door de late treffer van Radinio Balker kon dat scenario de prullenbak in. Door het punt dat Almere City overhield aan de thuiswedstrijd tegen Telstar kunnen de polderbewoners nog op maximaal 82 punten komen.

Op dat aantal komt Cambuur ook bij winst tegen Helmond Sport. Als Almere alle wedstrijden wint, kan de Graafschap ook nog op maximaal 82 punten uitkomen, omdat die twee ploegen nog tegen elkaar spelen. In feite betekent winst vrijdag gewoon promotie voor de Leeuwarders, omdat het doelsaldo vele malen beter is. Cambuur heeft +66, De Graafschap +18 en Almere +27.

Tegen Telstar was Almere de betere ploeg, maar kwamen de bezoekers binnen het kwartier via Glynor Plet op voorsprong. De hele wedstrijd joeg de thuisclub op de gelijkmaker, maar die viel pas in de vijfde minuut van de extra tijd. Almere heeft na 33 van de 38 wedstrijden 67 punten, 3 minder dan De Graafschap en 12 minder dan Cambuur.

Nieuws

Meest gelezen