Cambuur wint wedstrijd met twee gezichten

Erik Schouten van Cambuur en Lance Duijvestijn van Helmond Sport in duel. FOTO HENK JAN DIJKS

Een waardeloze eerste helft en een prima tweede. Cambuur toonde dinsdagavond in Helmond twee gezichten. Helmond Sport leidde bij rust met 1-0, maar na 90 minuten stond er 1-5 op het scorebord.

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Er lukte heel weinig aan de kant van Cambuur. Het was slordig, passes kwamen niet aan en Cambuur stichtte weinig gevaar. Tot overmaat van ramp stond de verdediging vlak voor rust te slapen. 

Bij een Helmondse corner ontsnapte Alec van Hoorenbeeck aan de aandacht van Erik Schouten, waarna hij vanaf 5 meter eenvoudig raak mocht tikken. 

Invaller Jacobs laat zich zien

In de pauze mocht Jamie Jacobs zich warmlopen. Hij was vorig seizoen een van de smaakmakers, maar mistte deze voetbaljaargang de grote vorm. Het deed De Jong besluiten om hem op de bank te zetten en eens wat anders te proberen. Mitchel Paulissen speelde op zijn plaats. 

Binnen een kwartier bewees Jacobs het ongelijk van de trainer. Eerst schoot hij in de 56ste minuut op aangeven van Paulissen de gelijkmaker binnen en drie minuten later was het weer raak voor Jacobs. Deze keer was Robert Mühren de aangever.

Paulissen beslist de wedstrijd

Weer tien minuten later was de wedstrijd beslist. Eerst dribbelde Issa Kallon, de linkerspits die voor de pauze onzichtbaar was, het strafschopgebied binnen om fraai te scoren. Even later pikte Mühren op aangeven van Jacobs raak.

Een kwartier voor tijd tekende Paulissen voor de 1-5. 

Lees hier het liveblog terug

Nieuws

menu