Cambuur wint na twee onderbrekingen met 2-1 van FC Utrecht

FOTO ANP/JEROEN PUTMANS

Terwijl het rond het stadion de hele avond onrustig was, sleepte SC Cambuur koelbloedig een overwinning uit het vuur tegen subtopper FC Utrecht, 2-1.

Een beetje ongerust was de Cambuur-directie wel voorafgaand aan het duel tegen FC Utrecht. Zouden de supporters die boos waren omdat ze niet het stadion in mochten zich een beetje rustig houden? 

Een kleine groep oproerkraaiers deed dat niet. Meteen bij het eerste fluitsignaal rammelden ze in een hoek van het stadion aan de hekken en gooiden ze vuurwerk op het veld. Het hek gaf niet mee. Tien minuten later was het aan de andere kant raak. Daar lukte het wel om een hek te forceren en het stadion binnen te komen.

Trainer Henk de Jong liep meteen die kant op om de relschoppers weg te sturen, waar ze gehoor aan gaven. Rond het stadion bleven harde knallen klinken, maar binnen de poorten bleef het daarna rustig.

Boosheid over gelijkmaker

Op het veld deed Cambuur weinig onder voor de nummer vier van de eredivisie. Halverwege de eerste helft kwamen de Leeuwarders zelfs op voorsprong door Roberts Uldrikis, die de voorzet van Jamie Jacobs eenvoudig intikte.

Heel lang kon Cambuur niet genieten van de voorsprong. Tien minuten later speelde scheidsrechter Dennis Higler een dubieuze rol. Hij gaf na een opzichtige handsbal van Utrecht-verdediger Willem Janssen de vrije trap aan Utrecht. Doelpuntenmaker Uldrikis zou hebben geduwd.

Ver van de plek van de overtreding nam Utrecht de vrije trap. Een paar tellen later lag de bal achter Sonny Stevens. Het schot van Moussa Sylla werd via de rug van Alex Bangura van richting veranderd, waardoor de doelman kansloos was. De Jong maakte zich terecht boos over de gelijkmaker.

Cambuur blijft overeind

Cambuur voelde echter dat er wat te halen was tegen de ploeg van voormalig trainer René Hake. Tien minuten na de pauze stonden de Leeuwarders wederom op voorsprong. 

Mees Hoedemakers nam een vrije trap halverwege de vijandelijke helft snel, David Sambissa slingerde voor en Utrecht-verdediger Django Warmerdam kopte de ongevaarlijke bal precies voor de voeten van Jamie Jacobs. De middenvelder haalde doeltreffend uit, 2-1.

De subtopper ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Hake wisselde aanvallend, maar Cambuur bleef ogenschijnlijk makkelijk op de been. Anastasios Douvikas dook een keer gevaarlijk op voor Stevens, maar de doelman redde.

Aan de andere kant waren Alex Bangura (over) en Mees Hoedemakers (schot op de vuisten van doelman Maarten Paes) ook dichtbij een treffer. Utrecht bleef pompen, maar Cambuur bleef overeind en schroefde het puntentotaal op tot 21. Dat zijn nog maar twee minder dat nummer vier Utrecht.

Lees hier het liveblog terug.

Nieuws

Meest gelezen