Cambuur wil ook derde periode graag binnenslepen: 'Als we in de laatste ook meedoen om de winst, komt het goed'

Cambuur-trainer Henk de Jong ziet geen reden om zijn elftal drastisch te wijzigen voor het uitduel tegen Go Ahead Eagles. Jamie Jacobs is volledig fit, maar begint vanaf de bank. ,,Ik laat het even staan’’, zei De Jong donderdag na de training.

Dat betekent dat Ragnar Oratmangoen weer begint als aanvallende middenvelder. ,,Met Jamie kun je ook nog wat brengen. Hij kan als invaller een wedstrijd doen kantelen’’, zei De Jong. Links achterin blijft Alex Bangura staan. David Sambissa start op de bank.

In aanvallend opzicht kent Cambuur wel wat personele problemen. Issa Kallon raakte tegen Telstar geblesseerd aan de hamstring en is een aantal weken uitgeschakeld. Giovanni Korte vervangt hem links voorin.

Ook Mitchel Paulissen is nog niet wedstrijdfit. De Jong verwacht Michael Breij volgende week weer bij zijn groep. Nick Doodeman zit na een enkelblessure ook weer dicht tegen fitheid aan. ,,Maar die gaat niet mee. Volgende week verwacht in hem topfit terug.’’ De Jong neemt geen risico met Doodeman, omdat Jarchinio Antonia volgende week voor een interlandperiode naar Curaçao vertrekt.

Minst gepasseerde verdediging

Go Ahead Eagles-Cambuur is de wedstrijd van de meest scorende ploeg (Cambuur maakte er al 77) en de minst gepasseerde verdediging (Go Ahead kreeg er pas 18 tegen). Bovendien hielden de Eagles al 19 keer de nul, onder meer in de laatste drie wedstrijden.

Toch verwacht De Jong niet dat Go Ahead massaal de defensieve stellingen betrekt. ,,Ze spelen niet meer zoals aan het begin van het seizoen.’’ Toen ging Cambuur zowel in de competitie als in de beker onderuit tegen de Deventenaren.

Periode

Bovendien heeft de thuisclub vrijdagavond niets aan een gelijkspel. Go Ahead is met De Graafschap en ook Cambuur nog volop verwikkeld in de strijd om de derde periode. De achterstand op de Doetinchemmers en de voorsprong op Cambuur bedraagt in beide gevallen een punt.

Cambuur won zowel de eerste als tweede periode. ,,De derde willen we ook graag winnen’’, zei De Jong. ,,En als we in de laatste ook meedoen om de winst, komt het goed.’’ In dat geval kan de promotie Cambuur niet meer ontgaan.

Opstelling: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Oratmangoen, Hoedemakers, Maulun; Antonia, Mühren, Korte.


Nieuws

menu