SC Cambuur weet Lille OSC goed tegenstand te bieden, maar verliest wel

Cambuur speelde een oefenwedstrijd tegen het Franse LOSC Lille. Foto: LC

Lille OSC is op papier een tegenstander waar SC Cambuur bijna onmogelijk tegenstand tegen kan bieden, maar vrijdag hield de ploeg van trainer Sjors Ultee de nummer zeven van de Franse competitie erg lang van het lijf.

Gelijk was duidelijk wat Cambuur te doen stond: verdedigen, verdedigen en nog eens verdedigen. Lille drong Cambuur ver terug en Cambuur moest vooral achter de bal aan lopen. Maar dat verdedigen lukte toch bijzonder aardig, gezien het bij rust nog maar 1-0 stond. Kansen waren er wel voor Lille, maar die werden veelal door goed en fanatiek verdedigend werk in de kiem gesmoord. Ook was het een paar keer Joao Virginia die de ploeg op de been hield.

De goal die in de eerste helft viel kwam van de voet van Alan Virginius, die vanaf links een plaag was voor de Cambuurverdediging. Hij werkte een voorzet vanaf de rechterkant binnen. Toch wist Cambuur het aanvallende gevaar van de technische Edon Zhegrova en Viriginius goed te keren. Maar het was vooral tegenhouden, met af en toe een lange bal van Virginia om de druk wat van de ketel te halen.

Kleine (en zelfs wat grotere) kansen kwamen er wel voor Cambuur, met name in de tweede helft. Eerst is het Milan Smit met veel tijd om te kappen en schieten, maar zijn schot gaat naast. Later is het Roberts Uldrikis die uit een voorzet van Remco Balk zijn voet tegen de bal vergeet te zetten. Op dat moment staat het nog 1-0, later valt de 2-0 nog wel als een aangeraakt schot van Zhegrova achter Virginia belandt. Dat was tevens de eindstand.

Geen wedstrijd waarin het aanvalsspel heel erg getraind kon worden, maar verdedigend des te meer. Een goeie les voor Cambuur.

Nieuws

menu