Cambuur walst in oefenpot met 5-2 over Emmen heen

Robert Mühren met de 0-2. FOTO HENK JAN DIJKS

SC Cambuur heeft ook de tweede oefenwedstrijd tegen een eredivisionist gewonnen. Na vorige week al PEC Zwolle te hebben geklopt (2-0), boekten de Leeuwarders vrijdag een indrukwekkende uitoverwinning op FC Emmen: 2-5.

Verdediger Erik Schouten ontbrak in Drenthe op het wedstrijdformulier bij Cambuur. De captain was niet geheel fit, maar zorgwekkend is het niet. Sven Nieuwpoort verving hem achterin en nam en passant ook de aanvoerdersband over. Nieuweling Jasper ter Heide stond als rechtsback aan de aftrap.

Voor het overige was de basiself er een waarmee ook afgelopen seizoen veelvuldig werd gespeeld. Inclusief dus spits Robert Mühren, die al na vijf minuten Cambuur de 0-1 voorsprong bezorgde. Hij volleerde knap raak na een goede voorzet van linkeraanvaller Issa Kallon.

Mühren zorgde na ruim een half uur ook voor de 0-2, nadat Emmen-doelman Stefan van der Lei een voorzet niet klemvast kreeg. Robin Maulun verzuimde vervolgens vlak voor de pauze de 0-3 te maken. De Franse middenvelder miste van dichtbij.

Bij Cambuur stonden na rust, op doelman Stevens na, tien andere spelers op het veld. Onder hen Mart Dijkstra, die enkel meetraint en ditmaal ook speelminuten kreeg. Bij Emmen werd in de rust ook volop gewisseld. Nikolai Laursen, een van de verse krachten bij de thuisclub, maakte uit een mooie vrije trap in de 54e minuut de 1-2.

De treffer viel in een periode waarin Emmen de overhand nam in de wedstrijd. Cambuur herpakte zich echter en na de 1-3 van de sterk spelende Giovanni Korte kwam de oefenzege nimmer meer in gevaar. Sterker nog, de Leeuwarders liepen met goed spel zelfs uit naar 1-4 (Michael Breij) en uiteindelijk 1-5 (opnieuw Korte). Laursen deed nog wat terug in de slotfase: 2-5.

FC Emmen - SC Cambuur 2-5 (0-2). 5. 0-1 Mühren, 32. 0-2 Mühren, 54. 1-2 Laursen, 69. 1-3 Korte, 75. 1-4 Breij, 81. Korte 1-5, 84. Laursen 2-5. Scheidsrechter: Dieperink. Gele kaart: Dijkstra (SC Cambuur).

Opstelling Cambuur, eerste helft: Stevens; Ter Heide, Mac-Intosch, Nieuwpoort, Sambissa; Jacobs, Hoedemakers, Maulun; Antonia, Mühren, Kallon.

Tweede helft: Stevens; Schmidt, Van der Kaap, Dijkstra, Bangura; Breij, Akoy, Oratmangoen; Korte, Ladan, Paulissen.

Nieuws

menu