Cambuur-verdediger Alex Bangura staat op de radar bij Feyenoord

Alex Bangura in actie tegen FC Twente. foto: ANP/COR LASKER

Een transfer is nog ver weg, maar Feyenoord heeft bij SC Cambuur geïnformeerd naar linksback Alex Bangura. ,,Meer dan informeren is het ook niet’’, zegt technisch manager Foeke Booy.

Feyenoord raakte deze zomer linksback Tyrell Malacia kwijt aan Manchester United en haalde eerder deze week voor die positie al de Peruaan Marcos Lopez binnen. Feyenoord-trainer Arne Slot, die in het verleden bij Cambuur werkte, is ook gecharmeerd van Bangura.

Die speelde vooral de eerste helft van vorig seizoen ijzersterk en viel op door zijn rushes over de linker flank. Hij heeft nog een contract tot en met 2023 met nog een optie voor nog een seizoen. ,,Wij hoeven en moeten niet verkopen’’, laat Booy weten.

SC Cambuur wil spelers als Bangura, de tweede aanvoerder achter Roberts Uldrikis, en ook Mees Hoedemakers graag hun contract laten verlengen om ze nog een seizoen te kunnen behouden. Mocht het in het geval van Bangura tot een vertrek komen, dan zullen de Rotterdammers een flinke transfersom moeten betalen.

De 23-jarige Bangura verruilde in de zomer van 2018 de jeugd van Feyenoord voor Cambuur. Eerder in de voorbereiding liet hij weten open te staan voor een vijfde seizoen in Leeuwarden, maar hield hij de deur voor een vertrek ook open. ,,Mocht er iets concreets voorbijkomen, dan ga ik kijken.’’

Nieuws

menu