Cambuur treft angstgegner Go Ahead Eagles: 'Al zijn we er niet letterlijk bang voor natuurlijk'

Middenvelder Jamie Jacobs keert zaterdagavond in eigen stadion tegen Go Ahead Eagles terug in de basiself van SC Cambuur. Voor de nieuw aangetrokken spelers is nog geen plek, spits Roberts Uldrikis ontbreekt zelfs helemaal in de selectie.

,,Jamie is er klaar voor”, bevestigde trainer Henk de Jong vrijdag na de laatste training van de Leeuwarders. De middenvelder maakte als invaller in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente al een goede indruk. In de 2-0 zege scoorde hij beide doelpunten. Jacobs bewees bovendien dat hij na fysieke tegenslagen weer fit genoeg is om vanaf het begin te spelen.

De terugkeer in het elftal betekent dat Michael Breij rechtsbuiten zal worden en dat gaat ten koste van Tamas Kiss. De Hongaar, terug van interlands, begint op de bank. Dat geldt ook voor de in de slotdagen van de transferperiode gehaalde Filip Krastev en Maxim Gullit. ,,Beiden leren snel, zijn goede spelers en goede jongens. Maar ze moeten natuurlijk even wennen aan hoe we spelen”, aldus De Jong

Krastev

Met name van Krastev is het de vraag waar hij kan spelen. De Jong: ,,Hij is een middenvelder, maar wel een multifunctionele. Kan ook op de buitenkant eventueel, maar dat zullen we wel zien.” Het plan is ook om de jonge Bulgaar in oefenduels uit te proberen als verdedigende voetballer, zodat De Jong kan zien hoe dat uitpakt.

Een andere nieuweling is er sowieso niet bij zaterdag: Roberts Uldrikis. De van het Zwitserse FC Sion overgenomen spits keerde met fysieke klachten terug van interlands met Letland. Het duel met Eagles komt daarom te vroeg voor hem; Tom Boere behoudt zijn basisplek als centrale aanvaller. De Jong: ,,Maar Roberts is een mooie aanwinst voorin. Of hij ook eerste spits kan worden? Laat ze het maar uitvechten onderling. Hij is sowieso een extra wapen met zijn lengte (1,98 meter, red.)”

Angstgegner

In Go Ahead Eagles treft Cambuur een ploeg die vorig seizoen een angstgegner bleek. ,,Al zijn we er niet letterlijk bang voor natuurlijk. Maar ze waren inderdaad de ploeg die het ons het steeds lastig maakte”, kijkt De Jong terug op de drie duels waarin Cambuur niet wist te winnen en maar één keer scoorde.

Zijn ploeg was zowel in de competitie als in de beker de betere, maar het defensief sterkte Eagles wist het spel van de Leeuwarders genoeg te beteugelen. Over zaterdag zegt dat niks, Cambuur heeft volgens de trainer een prima strijdplan klaar. ,,En we spelen thuis, prachtig mooi. Het stadion zit dan door coronaregels weliswaar niet vol, maar het klinkt wél steeds heel vol.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Cambuur
Profvoetbal
Video