Cambuur-trainer Henk de Jong houdt tegen TOP Oss vast aan zijn basiselftal

Issa Kallon werd vorige week voortijdig gewisseld.

Issa Kallon werd vorige week voortijdig gewisseld. Foto: Henk Jan Dijks

Een partij van elf tegen elf werd er vrijdagochtend niet gespeeld op de afsluitende training van Cambuur. ,,Want dan moeten we wel op vijf, zes varianten trainen’’, zei Henk de Jong. Het is voor de Cambuur-trainer moeilijk in te schatten hoe tegenstanders zijn elftal tegemoet treden.

Dat ook TOP Oss zaterdagmiddag (aftrap 16:30) de verdedigende stellingen in zal gaan nemen, is logisch. Cambuur ziet het als een compliment, net zoals het stempel van favoriet dat tegenstanders op de ploeg van De Jong drukken.

Cambuur blijft ook na de nederlaag ten Go Ahead Eagles vasthouden aan de eigen speelwijze en zal zelf geen betonvoetbal gaan spelen. ,,Dit is onze speelwijze en zo blijven we doen. Alleen moet het beter worden, sneller’’, zei De Jong. ,,En echt, we zullen nog wel eens een wedstrijd verliezen.’’

De Drachtster trainer ziet zijn verdedigers langzaam maar zeker terugkeren. Erik Schouten en Alex Bangura zijn terug na blessures en zitten tegen TOP Oss weer bij de selectie, datzelfde geldt waarschijnlijk voor Kellian van der Kaap. Alleen David Sambissa is er nog niet bij. Hij traint wel weer mee, maar is nog niet wedstrijdfit.

Schouten, de aanvoerder van vorig seizoen, begint op de bank. ,,Die is zes, zeven weken half geweest, dus die kan nog niet in de basis. Maar hij kan wel een half uur voetballen.’’

Tegenover de terugkeer van het drietal, staat de zware knieblessure die Stanley Akoy dinsdag opliep. Hij wordt geopereerd en is negen tot twaalf maanden uitgeschakeld.

Opstelling: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Nieuwpoort, Ter Heide; Jacobs, Hoedemakers, Maulun; Antonia, Mühren, Kallon.