Cambuur-trainer De Jong over afgelaste wedstrijd: 'Alle begrip, het is ernstig bij NAC'

FOTO

FOTO ANP

Henk de Jong heeft alle begrip voor het uitstel van het duel NAC Breda - SC Cambuur, dat voor vrijdag gepland stond. Dat laat de trainer van de Leeuwarders weten. ,,De situatie daar is ernstiger dan we hier denken.”

Volgens betrokkenen zou er sprake zijn van zeker 11 besmettingen bij de Brabantse club. Het zijn aantallen die De Jong doen duizelen. ,,Als we als Cambuur in deze positie zouden zijn, zou uitstel ook logisch zijn. Alle begrip dus van mijn kant.

De Jong sprak naar eigen zeggen telefonisch al even met collega-trainer Maurice Steijn van de Brabanders. ,,De situatie is ernstiger dan we hier denken. Het is heel erg zonde voor hem, de spelers, de club. Ook voor ons. Maar ik speel ik liever tegen een sterk NAC Breda, we willen op sportieve gronden de strijd aangaan en winnen.”

Door vele coronabesmettingen en quarantaines werd woensdagochtend besloten dat de topper tussen de ongeslagen Brabantse koploper en de nummer drie uit Leeuwarden niet door kan gaan. Het is de intentie van voetbalbond KNVB en beide clubs om dinsdagavond om kwart voor zeven in Breda alsnog te spelen.

,,Mocht het doorgaan dan zitten er maar drie dagen tussen dat duel en onze volgende wedstrijd thuis tegen Roda JC (vrijdag 23 oktober, red.)‘’, weet De Jong. ,,Maar dat is nu eenmaal niet anders, de KNVB kan niet ineens weer alles opnieuw inplannen. Dus die spelen we dan en dan geef ik de jongens daarna wel twee dagen vrij.”

Bij Cambuur zelf is geen sprake van quarantaines of coronabesmettingen op dit moment. De Jong: ,,Gelukkig niet. Maar je ziet bij NAC en andere clubs, en zelfs bij evenementen als de Giro d’Italia hoe snel het kan gaan.”

Beluister hier de podcast KOKO Radio, waarin het maandag onder meer over SC Cambuur ging.