Cambuur slijt Sam Hendriks aan Olympiakos Nicosia

Sam Hendriks. FOTO DIJKS MEDIA / HENK JAN DIJKS

De wegen van SC Cambuur en Sam Hendriks scheiden: de 27-jarige spits vertrekt naar Olympiakos Nicosia (Cyprus). Hendriks had nog een contract voor één seizoen in Leeuwarden, maar kwam daar niet of nauwelijks aan spelen toe.

,,Dit is voor alle partijen de beste oplossing. Sam wil graag meer perspectief op speeltijd en het avontuur nog eens aangaan in het buitenland”, laat technisch manager Foeke Booy via de club weten. ,,Met deze overstap heeft hij beide gevonden en dat gunnen we hem als club van harte.”

Hendriks, in 2019 door Cambuur al eens gehuurd van het Belgische OH Leuven, kwam medio 2021 transfervrij over van Go Ahead Eagles. Hij verloor de concurrentiestrijd met Tom Boere en speelde maar zeven duels (één goal). Nadat Cambuur in januari ook nog spits Roberts Uldrikis haalde, werd Hendriks verhuurd aan De Graafschap.

Deze zomer keerde hij terug naar de Leeuwarders, waar hij in Milan Smit nog een extra concurrent voor de spitspositie trof. Hendriks viel afgelopen zaterdag nog wel in tegen Fortuna Sittard, maar daar blijft het dit seizoen in de eredivisie bij.

Nieuws

menu