Cambuur richt zich op huurlingen voor vleugelaanval en zet vooralsnog streep door langer verblijf Antonia

In de zoektocht naar vleugelspitsen is door Cambuur vooralsnog een streep gezet door de naam Jarchinio Antonia. Even leek een langer verblijf bespreekbaar. ,,Maar gezien ons krappe budget willen we wachten en kijken of we eventueel iemand kunnen huren”, laat technisch manager Foeke Booy weten.

Jarchinio Antonia heeft gescoord voor SC Cambuur, een enthousiaste Calvin Mac-Intosch volgt hem.

Jarchinio Antonia heeft gescoord voor SC Cambuur, een enthousiaste Calvin Mac-Intosch volgt hem. FOTO HENK JAN DIJKS

Antonia kreeg van de Leeuwarders dit voorjaar geen nieuwe aanbieding. Enkele weken geleden was een terugkeer echter nog een optie. Door interlandverplichtingen met Curaçao en door vakanties kwam het dinsdagochtend pas tot een gesprek. Booy: ,,Dat wilden Henk de Jong (trainer, red.) en ik face to face doen met hem. In onderling overleg hebben we besloten dat ieder voorlopig zijn eigen weg gaat.”

Kleinste budget eredivisie

Cambuur, dat het kleinste spelersbudget uit de eredivisie heeft, wil volgens Booy de selectie ,,nog niet in beton hebben gegoten”. Het wachten op twee versterkingen voorin op de vleugel die mogelijk gehuurd kunnen worden, in combinatie met de financiën, speelt daarin een rol. ,,Ook zoeken we nog versterking links in de defensie.”

De Leeuwarders vertrekken woensdag naar Ameland voor de eerste trainingen van de voorbereiding. Op welk moment er nieuwe spelers komen de komende tijd, durft Booy nog niet te voorspellen. ,,Maar er zit wel wat in het vat.”

Giovanni Korte

De bij Cambuur vertrokken Giovanni Korte heeft ondertussen een nieuwe club gevonden. Hij tekent bij eerstedivisionist De Graafschap. Korte toonde de voorbije seizoenen in Leeuwarden bij vlagen prima vorm, maar verloor de concurrentiestrijd links voorin van Issa Kallon.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur