Cambuur rekent op sterk Jong Ajax

Henk de Jong. FOTO HENK JAN DIJKS

Zowel bij SC Cambuur als Jong Ajax is het nog onduidelijk wie er vrijdagmiddag in Amsterdam aan de aftrap staan in het onderlinge competitieduel. ,,Maar wij gaan uit van hun sterkste opstelling”, aldus Cambuurtrainer Henk de Jong.

Bij de Leeuwarders zelf zal naar verwachting niet veel wijzigen. ,,Maar we wachten morgen nog even af hoe we ervoor staan”, zei De Jong donderdag na de laatste training van zijn ploeg. Mees Hoedemakers is er sowieso niet bij, de middenvelder is geschorst nadat hij tegen TOP Oss afgelopen dinsdag een gele kaart kreeg.

De Jong: ,,Jasper ter Heide vervangt hem, hij kan die positie prima invullen.” En de opdracht die hij van zijn trainer meekrijgt? ,,Hetzelfde doen als wat Mees Hoedemakers doet. Dan komt het goed, daar hebben we alle vertrouwen in.”

Voor Ter Heide is het een bijzondere basisplaats, want die valt samen met het duel tegen nota bene zijn oude ploeg. De wedstrijd tegen Jong Ajax op sportpark De Toekomst is het tweede voor Cambuur in een serie van drie in zeven dagen. Dinsdag was er de winst op TOP Oss, maandag wacht een bezoek aan Jong FC Utrecht.

Winterweer

Dat het duel met Jong Ajax (Cambuur verloor op 7 november het eerste treffen thuis met 3-2) ertussen zit, heeft alles te maken met de winterse omstandigheden van de afgelopen tijd. Het duel zou oorspronkelijk op maandag 8 februari plaatsvinden, maar werd toen afgelast in verband met het winterweer en alle gevolgen van dien.

Het eerste elftal van de Amsterdammers speelt donderdagavond een Europese wedstrijd tegen het Franse Lille. Toch houdt De Jong er naar eigen rekening mee dat ook van het afgereisde gezelschap Amsterdammers zich vrijdag wellicht nog spelers bij de beloften voegen om tegen Cambuur te spelen. ,,Lastig wordt het sowieso, want meestal blijft het gissen wie er écht gaan spelen bij Jong-teams. En het is sowieso een prima ploeg, voetballend goed. Nooit eenvoudig te verslaan.”

Nieuws

menu