Sjors Ultee gepresenteerd als nieuwe trainer van SC Cambuur: 'Hier zitten geen arrogante gasten, maar mensen die graag willen samenwerken' | video

Video: Jan Ligthart

Het zat eraan te komen, maar het is nu definitief rond: Sjors Ultee (35) is de nieuwe trainer van SC Cambuur. Hij is vrijdagmiddag gepresenteerd in het stadion van de Leeuwarders.

Ultee zit zondag in de Friese derby tegen SC Heerenveen nog niet op de bank. De coach, die naar verluidt voor 2,5 jaar tekent, zal pas na het duel zijn werkzaamheden beginnen.

Voor Ultee betekent dat een lange voorbereiding op de tweede seizoenshelft, want na de derby tegen Heerenveen is het tijd voor de winterstop. Dit in verband met het WK voetbal dat een week later begint in Qatar. Het biedt de nieuwe oefenmeester de kans om zijn visie en speelstijl te implementeren bij Cambuur.

Ultee werd eerder dit seizoen ontslagen bij Fortuna Sittard. Die club behoedde hij vorig seizoen nog voor degradatie. Die taak wacht hem nu in Leeuwarden, waar hij de opvolger is van de om medische redenen gestopte Henk de Jong.

Bekijk hierboven het interview met de kersverse trainer

Nieuws

menu