Cambuur pakt ook volle buit in lastig uitduel bij Telstar

Giovanni Korte en Sven van Doorm. FOTO HENK JAN DIJKS

Gemakkelijk ging het niet, maar koploper Cambuur trapte het voetbalweekeinde af met een 1-2 overwinning bij Telstar. De ploeg van trainer Henk de Jong kan nu rustig gaan kijken wat de concurrentie doet.

Cambuur had het aanvankelijk lastig met het vinden van openingen. Telstar probeerde te voetballen, maar zodra Cambuur de bal had, zakten de Witte Leeuwen massaal in.

Net als maandag op bezoek bij Jong PSV duurde het lang eer Cambuur een serieuze kans kreeg. Nadat Robert Mühren kort voor het verstrijken van het eerste half uur voor eigen succes ging, waar afspelen op Jamie Jacobs een betere optie leek, kreeg Jacobs even later de kans. Na een steekbal van Michael Breij, mikte hij net naast.

Aan de andere kant moest Sonny Stevens redden op een schot van Glynor Plet. Verdere kansen bleven uit, doelpunten eveneens.

Na rust werd het duel levendiger en werden beide ploegen gevaarlijker. Het resulteerde in een vlotte voorsprong van Telstar. Stevens, die kort daarvoor een schot van Gyliano van Velzen keerde, had geen antwoord op de poeier van diezelfde Van Velzen in de 54 ste minuut, 1-0.

Zes minuten later was het alweer gelijk. De bal viel in het strafschopgebied voor de voeten van Jacobs, die droog de 1-1 achter doelman Jasper Schendelaar schoot.

Met verse krachten Issa Kallon en Robin Maulun binnen de lijnen ging Cambuur op zoek naar de winst, maar de beste kansen waren aanvankelijk voor Telstar.

Het was Stevens die wederom alert reageerde op een schot van Van Velzen. Een kwartier voor tijd moest hij weer aan de bak. Via de voet van Doke Schmidt dreigde de bal binnen te vallen, maar Stevens redde fraai.

Telstar was op zoek naar de voorsprong, maar Cambuur scoorde. Tien minuten voor tijd brachten de bezoekers het wapen dat Robert Mühren heet in stelling. Na een vrije trap van Maulun belandde de bal voor de voeten van Cambuurs topscorer, die droog raak schoot.

Telstar ging nog manmachtig op zoek naar de gelijkmaker, maar Cambuur hield stand. Het betekende de derde overwinning in acht dagen.

Lees het verloop van de wedstrijd terug in ons liveblog.

Nieuws

menu